Ajattelin laittaa tänne kuvia kirjoista ja kertoa niistä hiukan sitä mukaan niitä luen.... luen aika hitaasti, mutta nyt syksystä tähän mennessä olen lukenut jo useamman kirjan....outoa, uutta minulle.

1327247052_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noi pokkarit "uimataito" ja "kiraffin kyynneleet"...ostin alennusmyynneistä sillä ajatuksella, että NYT mä aloitan lukemaan kirjoja. 

Uimataito Niina Halahden kirjoittama...siispä kotimaista. Sen piti olla täynnä ilkikurista huumoria.... mun mielestä se oli  290 sivua surkuhupaisaa arkea, kontroloinnista ja pätemisestä. Noh tulipa luettua

Kirahvin kyyneleet on Alexander McCall Smithin kirjoittamaa sarjaa Mma Ramotswe tutkii. Tämä pokari oli sitä sarjaa kirja nro2. Ykkös osa oli Naistenetsivätoimisto nro1 ...luin sen ykkös osankin, mutta annoin sen ystävälle matkalukemiseksi. Noh tämä pokkari (niinkuin se ensimmäinenkin tästä sarjasta) oli sellaista leppoisaa lukemista koko 300 sivua. Hieman oli jänniä käänteitäkin, ei kuitenkaan mitään pelottavaa. Mahdoinko koskaan selvittää, mistä tuo kirjan nimi tuli.... en muista enää. Ärsyttävää tässäkin kirjassa niinkuin siinä ekassakin oli se, että jatkuvasti Mma Ramotswen ja Mma Makutsi nimet kirjoitettiin koko komeudessaan lähes joka lauseessa toistaen ja toistaen...ja muidenkin nimet kuten J.L.B Matekoni ...voitte arvata montako sivua kirja lyhenisi ilman jatkuvaa nimien toistamista.  Muuten ihan luettava, naurahdin jopa ääneen ja joistakin käänteistä olin iloisesti yllättynyt.

Tatiana de Rosnay 328 sivua pitkä kirja "Viimeinen kesä" ei ollut ihan sellainen kuin odotin...mitä odotin? Jaá ehkä kyynelehtimistä ja kaipuun tunnetta. Päällimmäisenä kirja herätti epävarmuutta. Kaikki voikin olla vain kulissia tai kaikki voikin kadota, menettää hohtonsa. Sana thrilleri ei sovi tätä kirjaa kuvaamaan. Luettava, mutta jotain jäin kaipaamaan.

Onko joku teistä lukenut näitä kirjoja?