Lainasin tämän ensimmäisen kirjan kirjastosta periaatteella, että luen jotain kotimaista. Palautin tämän kirjan jo, joten ihan tarkkaa sivumäärää en muista ...lähemmäs kolmesataa tais olla.

Lukeminen kävi helposti, helppoa ja mukaansa tempaavaa oli kirjailija Marko Hautalan teksti. Jotain jännittäviä viitteitä Egyptiin oli heti huomattavissa ja ajattelinkin että tuo hullu potilas olisikin elänyt aiemmassa elämässä siellä faaraoitten aikana... sitä ei selvinnyt.... sota-ajalla oli tuo Olavi Finne elänyt ja siitä järkyttyneenä ymmärtääkseni laitokseen joutunut. Tarinassa kuvattiin myös hienosti hoitajien välinpitämyyttä ja oman arjen vaikutusta työhön. Ja sitä, että myös ns.terveiden mielenterveys saattaa helpostikin heilahtaa sairauden puolelle. Mutta jotain jäi puuttuumaan... huomasin erään blogin, jossa tätä myös pohdittiin kurkkaa ihmeessä.

1330938818_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihan luettava tuo kirja oli, ja luin sen jopa melko nopeasti.

Toinen kirja jonka suorastaan imaisin, oli Joy Fieldingin kirjoittamana kirja "Pakoon et pääse".  Kirjassa oli sivuja jopa 359, mutta meni kyllä niin vauhdikkaasti että tuntui puolta vähemmältä. Tarina eteni jännästi erisuunnista lopuksi yhdistyen. Ensin en yhdistänyt miten kirjan jännä alku liittyi muuhun tarinaan, mutta sekin selvisi.... luin tuon alun vielä lopuksi uudestaan ja tuli sellainen "ai joo" "ahaa"-ilmiö.

Kirja kertoo mm. siitä, miltä tuntuu elää pelon vallassa tai huomata ettei asiat olekaan niinkuin on luullut. Suosittelen lukemaan!

 1330939067_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lopuksi vielä voisin sanoa "ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä" ...